A bíróság zárolta Vizoviczki és társai egymilliárdos vagyonát

Vágólapra másolva!
A bíróság zárolta a rendőrségi korrupciós botrányban érintett Vizoviczki László és társai vagyonát.
Vágólapra másolva!

Jóval több mint egymilliárd forintos elkövetési értékben zárolta a bíróság az éjszakai mulatókat működtető és június óta előzetes letartóztatásban lévő Vizoviczki Lászlónak és a rendőrségi vesztegetési botrány egykori egyenruhás gyanúsítottjainak vagyonát - értesült a Magyar Nemzet.

A lap szerdai számában Fazekas Gézára, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjére hivatkozva azt írja, hogy az egyes érintettek esetében az összegeket a bíróság nem a zár alá vett vagyon értéke, hanem a vélelmezett bűncselekményekhez köthető elkövetési érték alapján állapította meg. A gyanúsítottakhoz köthető összegek között átfedések vannak, amelyek az együtt és külön-külön megvalósított bűncselekményeket vizsgálva határolhatók el.

A bíróság az elmúlt hónapokban többször meghosszabbította Vizoviczki László vállalkozó és társai előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, amelyben hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt több vezető beosztású rendőrtisztet is meggyanúsítottak.

A gyanú szerint Vizoviczki László, aki több budapesti szórakozóhely tulajdonosa és a budapesti éjszakai élet ismert alakja, egy közvetítőn keresztül rendőri vezetőket fizetett le annak érdekében, hogy ne avatkozzanak be a működésébe. (A Vizoviczki Lászlóról készített portrét itt találja meg.)

Az ügyészség szerint a megalapozott gyanú lényege az, hogy a Vizoviczkinek dolgozó - és szintén előzetesben ülő - V. István már évekkel ezelőtt korrupciós kapcsolatot épített ki az őrizetbe vett rendőri vezetőkkel azért, hogy Vizoviczki szórakozóhelyei zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek. A megegyezésük része volt az is, hogy a rendőrök a konkurens szórakozóhelyeken razziákat tartsanak, és értesítsék Vizoviczkit, ha esetleg ellene készül valami a rendőrségen. Az ügyészség szerint ezért havonta több százezres, akár milliós nagyságrendű pénzt kaptak. A gyanúsítottak tagadták az ellenük felhozottakat. (Az ügyről szóló összes cikkünket itt olvashatja el.)