Kilométeres kocsisor a határoknál

Vágólapra másolva!
A Nyugat-Európából az ünnepekre hazatérő vendégmunkások miatt jelentős, többórás torlódás alakult ki a röszkei határátkelőhely kilépő oldalán - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Aki el szeretné kerülni a kilkométeres kocsisort, Tompa vagy Tiszsziget felé kerülhet. Záhonynál is torlódásra számítsanak, az autósoknak egy órát, a kamionosoknak három órát kell várni.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a személyforgalmat szakaszosan engedi a röszkei átkelőhöz, a feltorlódott kocsisor egy részét pedig Tompa irányába tereli el az M5-ös autópályáról.

Szenti Szabolcs szóvivő közölte, a gyorsabb kilépés érdekében érdemes Tompa vagy Tiszasziget felé kerülni. Az utóbbi átkelőt magyar és szerb állampolgárok vehetik igénybe 8 és 16 óra között.

A torlódás várhatóan egészen az ünnepek kezdetéig megmarad. A kilépő kamionoknak is több órát kell várakozniuk, a belépő forgalom azonban folyamatos - tette hozzá a szóvivő.

Záhonynál se lehet gyorsan haladni

A megnövekedett forgalom miatt három órára emelkedett az Ukrajnába tartó kamionok várakozási ideje a záhony-csapi határátkelőhelyen - közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombat délelőtt.

A nav.gov.hu oldalon olvasható információk szerint a teherforgalom mellett a személyforgalomban is kialakult kisebb torlódás: a Magyarországra belépő utazók hatvan percet kénytelenek várakozni. A határszakasz többi határállomásán zavartalan a forgalom.