Fegyveres férfiakat fogtak el a posta előtt

Vágólapra másolva!
Elfogtak két férfit, akik fegyverekkel és váltóruhával az autójukban várakoztak egy XXII. kerületi posta előtt. Mindkét férfi büntetett előéletű volt, és korábban követtek el hasonló bűncselekményt.
Vágólapra másolva!

Két 33 éves férfit, autójukban gépkarabéllyal, fogtak el a rendőrök Budapesten, a XXII. kerületi posta előtt még december 21-én - jelentette be pénteken sajtótájékoztatón Bató András, a kerületi rendőrkapitányság megbízott vezetője.

December 21-én két járőröző rendőr a Petőfi Sándor utcában felfigyelt egy járó motorú gépkocsira, amelyben két sapkás férfi ült. Igazoltatták őket, és mivel gyanúsan viselkedtek, a rendőrök úgy döntöttek, átvizsgálják a járművet. Az utastérben egy kabáttal volt letakarva az AMD-65 típusú gépkarabély, és találtak 82 lőszert, símaszkot, gumikesztyűt, motoros kesztyűt és váltóruhákat is.

Az MTI kérdésére Bató András elmondta: a két férfi nem tanúsított ellenállást. Mindketten büntetett előéletűek, hasonló bűncselekményeket követtek már el. Elszámoltatásuk során nem ismertek el bűncselekményt, és a fegyverre vonatkozóan is kitérő válaszokat adtak. A rendőrség egyelőre lőfegyverrel, lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítja őket, az ügyben a nyomozást a BRFK rablási osztálya vette át.

Bató András kérdésre elmondta azt is: szakértő vizsgálja, hogy a fegyverrel - amelyből kicsiszolták a sorszámot - követtek-e el korábban bűncselekményt. A sajtótájékoztatón az intézkedő két járőrt a BRFK megjutalmazta.