Rágalmazás miatt feljelentették Stohl Andrást

Vágólapra másolva!
Több millió forintos pénzbüntetést is fizethet Stohl András a börtönviszonyokról írt könyve miatt, miután a BVOP feljelentette rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt.
Vágólapra másolva!

Stohl András akár két évre is újra börtönbe kerülhet. A Blikk információi szerint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága feljelentést tett nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt a színész ellen a Magyar börtönpokol című könyvben leírtakért.

A Blikk úgy tudja, hogy a könyv megjelenése után egy egész jogászcsapat elemezte a könyvet. A lap szerint azért szántak bőven időt a könyv elemzésére, mert tutira mentek: tanúk sem kellenek majd a kifogásolt részekhez, dokumentumokkal zúzhatják szét Stohl kifogásolt sztorijait. A sokkoló valóságként megírt bántalmazásokat és megalázásokat ugyanúgy bizonyítania kell majd a színésznek, ahogy azt is, hogy szerinte csak az ő panaszkodása miatt történt rovarirtás a börtönkörletében.

"Stohl Andrásnak minden könyvében szereplő, kifogásolt tényállítását bizonyítania kell a bíróság előtt, különben elvileg visszakerülhet a börtönbe, mert a büntető törvénykönyv kétéves szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé súlyos rágalmazásért. Igaz, az ítélkezési gyakorlatunkban eddig általában csak pénzbüntetést szabtak ki" - mondta a Blikknek Magyar Gábor ügyvéd, aki szerint az ilyen eljárásokban többmilliós kártérítéssel járó elmarasztaló ítéletek szoktak születni.