Egy napig nem volt víz Csobánkán

Vágólapra másolva!
Eltört egy csővezetéket szűkítő idom szombaton Csobánka és Pilisvörösvár között, de az ünnepek miatt a vízszolgáltató nem tudott ugyanolyat beszerezni. Egy nap alatt gyártottak egy újat. Csobánka polgármestere sérelmezi, hogy senkit nem tájékoztattak időben az üzemzavarról, hogy a szolgáltató elérhetetlen volt, és hogy későn küldték a lajtos kocsit.
Vágólapra másolva!

Műszaki hiba miatt közel egy napig nem volt víz a Pest megyei Csobánka szinte teljes területén, a megrongálódott alkatrészt vasárnap délre kicserélték, így a szolgáltatás helyreállt.

Szabó Imre, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. üzemigazgatója elmondta, hogy Csobánka és Pilisvörösvár között a csővezetéket 500-ról 300 milliméterre szűkítő idom törött el szombaton. A környék érintett települései közül egyedül Csobánkán nem tudták "más módon" megoldani a vízellátást, így a község háztartásaiban szombat délutántól körülbelül vasárnap délig szünetelt a szolgáltatás.

A szakember szerint a tartós üzemzavar hátterében az áll, hogy az ünnepek miatt nem tudtak ugyanolyan idomot beszerezni, ezért a DMRV maga gyártott le egy acél szűkítőt az éjszaka folyamán, amit vasárnap délelőtt tettek a helyére. A rendszer feltöltését és légtelenítését követően vasárnap dél körül Csobánka alacsonyabb részében, majd az összes lakásban helyreállt a vízszolgáltatás.

Winkler Sándor Józsefné polgármester az sérelmezi, hogy sem őt, sem a község 3200 lakóját nem tájékoztatta senki időben az üzemzavarról, annak fokáról, illetve arról, hogy a helyreállításra körülbelül egy napig kell majd várni. Felháborodását fejezte ki a miatt is, hogy a szolgáltató telefonját többszöri kísérlet ellenére sem érték el, és sérelmezte a lajtos kocsi késői kiküldését is.

Szabó Imre a felvetésekre reagálva elmondta: a cég mindent megtett a gyors hibaelhárítás érdekében, s a történtekről egyebek mellett a honlapjukon adtak tájékoztatást, mert a házról-házra járásra nem lett volna idő. A hibabejelentőt többen valószínűleg a túlterheltség miatt nem érték el, a lajtos kocsi "kései" indulásának oka pedig a fagy volt.