A Fidesz még nem beszél a regisztráció bukásáról

Vágólapra másolva!
A Fidesz szakpolitikusa az Alkotmánybíróság hivatalos határozatáig nem kommentálja az [origo]-nak azt az információját, mely szerint a testület alkotmányellenesnek találta az új választási eljárásról szóló törvényt.
Vágólapra másolva!

"Az a minimum, hogy megvárjuk ezt a tizenkét órát, amíg az Alkotmánybíróság kihirdeti a határozatot" - mondta Gulyás Gergely, aki az alkotmányügyi bizottság fideszes tagjaként rendszeresen nyilatkozott az új választási eljárásról szóló törvényről.

Egy másik, vidéki kisvárosban polgármesterként dolgozó fideszes képviselő azzal hárította el az érdeklődésünket, hogy nem olvasott újságot az utóbbi hetekben, ezért nem tud semmit mondani az AB döntésére. Mint fogalmazott, egyébként sem tudna véleményt formálni az ügyről, mert nem ismeri a szakterület.

Több más fideszes politikust is próbáltunk megkérdezni csütörtök este az AB döntéséről, de nem sikerült utolérnünk őket.

Mint arról korábban beszámoltunk, információnk szerint az Alkotmánybíróság egy kivételével a köztársasági elnök által megjelölt minden pontban alkotmányellenesnek találta a választási eljárásról szóló törvényt. Úgy tudjuk, a testület tartalmilag is viszgálta a jogszabályt, és úgy ítélte meg, hogy a regisztráció bevezetése nem szükségszerű. Az Ab állásfoglalása szerint a parlamentnek vagy bizonyítania kell a feliratkozás szükségszerűségét, vagy el kell állnia annak bevezetésétől.