Nem az [origo]-nak szólt a KDNP feddése

Vágólapra másolva!
Elfogadhatatlan a KDNP szerint, hogy az Alkotmánybíróság döntését - a választási regisztráció alkotmányellenességéről - a hivatalos bejelentés előtt leközölte az [origo] - és utánunk mások. A  KDNP több megkeresett politikusa az [origo]-nak ugyanakkor azt mondta: félreérthető a közlemény, mert nem azt nem tartják elfogadhatatlannak, hogy egy hírportál az értesülését megírja, hanem hogy ilyen információk kiszivárognak az Alkotmánybíróságról. A kormánypártok amúgy szintén legalább egy nappal korábban értesültek a döntésről.
Vágólapra másolva!

Nehezményezi a KDNP, hogy a választási regisztrációról szóló törvény alkotmányellenességét kimondó alkotmánybírósági döntést annak hivatalos bejelentése előtt egy nappal leközölték és kommentálták hírportálok - elsőként az [origo].

A párt pénteki alkotmánybírósági döntésre reagáló közleményében úgy fogalmaz, hogy "a KDNP nem tartja elfogadhatónak, hogy az Alkotmánybíróság határozatát a kihirdetés előtti napon egyes hírportálok közlik és kommentálják. Az ilyen eljárás jogállami keretek között nem szolgálja az Alkotmánybíróság és általában a bíráskodás tekintélyének megőrzését."

A KDNP több megkeresett politikusa az [origo]-nak ugyanakkor azt mondta: félreérthető a közlemény: nem azt nem tartják elfogadhatónak, hogy egy hírportál az értesülését megírja, hanem hogy ilyen iformációk kiszivárognak-kiszivároghatnak az Alkotmánybíróságról.

A kormánypártok egyébként a hivatalos bejelentés előtt legalább egy nappal szintén tudták, hogy az AB elkaszálta a jogszabályt, ezt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője mai sajtótájékoztatóján el is ismerte. Egy csütörtök kora délutáni sajtótájékoztató végén Rogán Antal pedig konkrétan utalt rá, hogy sietnie kell, mert várja Orbán Viktor.