Elbliccelte a hajós cég a magyar zenész kártérítését

Vágólapra másolva!
A Costa Concordia katasztrófájában meghalt magyar zenész egyik társának máig nem fizetett a hajót üzemeltető vállalat. Elveszett hangszerei hiányában azóta dolgozni sem tud, ezért kilakoltatás fenyegeti.
Vágólapra másolva!

Semmiféle kártérítést nem kapott még az egy éve szerencsétlenül járt Costa Concordia luxushajó üzemeltetőjétől a hajó egyik magyar zenésze - írta a Sunday Telegraph nevű brit lap.

Csanya Jenő, a hajó zenekarának volt nagybőgőse elmondta az újságnak, hogy a baleset óta nem kapott fizetést, és a cég az odaveszett hangszerek és egyéb felszerelések árát sem térítette meg a zenekarnak. A zenész elmondta, hogy a balesetben hát- és lábsérüléseket szenvedett, ezek miatt továbbra is kezelésekre szorul, játszani nem tud, de a hangszerei híján egyébként sem tudna dolgozni. Mivel nem tudja fizetni az ingatlanhitelét sem, most már az a veszély fenyegeti, hogy kilakoltatják az otthonából.

A hajót üzemeltető Costa Cruises a brit lapnak adott nyilatkozatában ugyanakkor azt közölte, hogy a személyzet tagjainak "csaknem 93 százaléka" elfogadta a felajánlott kártérítést, hozzávetőleg 80 százalékuk pedig a cég más hajóin vállalt munkát.

A toscanai partoknál tavaly január 13-án futott zátonyra a Costa Concordia luxushajó. A szerencsétlenségben életét vesztette Fehér Sándor, a zenekar hegedűse. Csanya Jenő úgy emlékezett, zenésztársával, Balogh József zongoristával a hajó kiürítése közben még látták, amint Fehér Sándor visszamegy, és rémült, síró gyerekeknek segít felvenni a mentőmellényeket.

Csanya Jenő azt mondta, hogy miután a hajó a part menti szikláknak ütközött, a belső tájékoztatórendszeren több nyelven is sokáig azt ismételgették, hogy mindössze elektromos problémáról van szó. Ez egybevág az eddigi értesülésekkel, amelyek szerint a hajó kapitánya a helyzet súlyosságát sokáig az utasok és a hatóságok elől is eltitkolta.