13 megyében havasak az utak

Vágólapra másolva!
Kedden kora délelőtt már csak az ország északkeleti részén havazott, de a Dunától keletre jellemzően havasak, latyakosak az utak.
Vágólapra másolva!

Bár már csak a Tiszántúlon és az északkeleti országrészben havazik, tizenhárom megye területén van hó. A Dunától keletre, valamint Tatabánya, Esztergom, Kápolnásnyék és Paks környékén a főutak és a mellékutak is havasak, hókásásak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel szerdán azt közölte: a társaság Útinform osztályának legfrissebb adatai szerint már csak a Tiszántúlon és az északkeleti országrészben esik a hó, illetve hószállingózást jelentettek Tatabánya, Harkány, Cegléd és Kiskőrös térségéből. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint jelenleg tizenhárom megye területén van hó, a vastagsága Vas megyében néhol eléri a 10 centimétert. Az előrejelzés szerint ónos eső is elképzelhető szerdán.

A közútkezelő közleményében az olvasható: a főutakon a Dunától keletre havas, latyakos, hókásás szakaszokra kell számítani, nyugatra csupán Tatabánya, Esztergom, Kápolnásnyék és Paks környékén téliesek a körülmények, a Dunántúl nagy részén vizes, nedves a főúthálózat. A mellékutakon a Dunántúl nyugati és déli részét leszámítva mindenhol téli útviszonyok uralkodnak. A Tiszántúlon és az északkeleti országrészben túlnyomórészt havas a mellékúthálózat, a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben pedig latyakosak, hókásásak lehetnek egyes szakaszok. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint 600 munkatársa és 250 munkagépe dolgozik jelenleg is az utak síkosságmentesítésén.