Meghalt Ilcsi néni, a híres kozmetikus

2013.01.10. 17:31

87 éves korában elhunyt Molnár Dánielné, aki Ilcsi néni néven lett ismertté. A kozmetikus, az Ilcsi Szépítő Füvek kifejlesztőjének halálát a márka Facebook-oldalán tudatták rokonai.

"Gyászol a hazai és nemzetközi kozmetikustársadalom. Munkásságának 55., életének 87. évében elhunyt édesanyám, Molnár Dánielné, mindenki Ilcsi nénije" - olvasható az Ilcsi Szépítő Füvek kozmetikai márka Facebook-oldalán.

Forrás: Facebook/Ilcsi Beautifying Herbs Hungary

Az 1926-ban született kozmetikus a rövid halálhír szerint az utolsó polihisztorok egyike volt, aki egész életében a magyar és nemzetközi kozmetikusi tudás és a nevével fémjelzett Ilcsi natúr kozmetikumok fejlesztéséért dolgozott. Életét számtalan kitüntetés, elismerés, díj és a kozmetikusok és vendégeik szeretete övezte.

Molnár Dánielné a cég honlapján olvasható életrajza szerint a Nógrád megyei Nagykökényesen született, és Debrecenben fejezte be a kozmetikusiskolát. 1978-ban tett mestervizsgát. 1999-ben Göncz Árpád a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével tüntette ki "a gyógynövények kozmetikai alkalmazásának elterjesztése és népszerűsítése érdekében végzett tevékenységéért, eredményes, és sokaknak örömet szerző magánvállalkozói munkájáért". 2007-ben megkapta a Beauty Forum Szakmai Díját a professzionális kozmetikusi szakma érdekében Magyarországon kifejtett tevékenységének elismeréséért.

1984-ben a fiával, Molnár Ferenccel közösen megalapították az Ilcsi Szépítő Füvek Gmk-t. A cég ma már 30 főt foglalkoztat és 140-féle professzionális natúrkozmetikumot készít kozmetikusok részére, gyógynövényekből, zöldségekből, gyümölcsökből. A cég biokozmetikumait ma már a világ több mint negyven országában használják a kozmetikusok.

A család később intézkedik a temetésről.