Gimnáziumra már nincs pénze az ELTE-nek

Vágólapra másolva!
Reálisnak tartja az általános iskolai oktatás megtartását az Eötvös Loránd Tudományegyetem a XII. kerületi gyakorlóiskolában, ugyanakkor a középiskolai oktatáshoz még jelentős támogatásra volna szükség.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően biztosítottnak tűnik az általános iskolai oktatás finanszírozása a Kiss János altábornagy utcai ELTE Gyakorló Általános Iskola és Középiskolában. A középiskolai képzés továbbviteléhez azonban még mintegy 200 millió forintos felújításra és évi mintegy 100 millió forintos kiegészítő támogatásra volna szükség - áll az ELTE Rektori Titkárságának közleményében.

Az egyetem december közepén jelezte, hogy a nagymértékű elvonások következtében a továbbiakban önállóan nem képesek fenntartani a középfokú képzést az iskolában. Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere pénteken azt mondta, hogy továbbra is évi 50 millió forinttal támogatná a gyakorlóiskolát. Az indítványról még januárban dönt a képviselő-testület.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, az iskola sorsa jelenleg az ELTE és a hegyvidéki önkormányzat kezében van. Hozzátette, ha nem találnak megoldást, és a középiskolai részleg veszélybe kerülne, akkor a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közbelép, és gondoskodik a gyerekek vagy az egész iskola átmentéséről és továbbviteléről.