300 munkagép takarítja a havat

Vágólapra másolva!
Folyamatosan takarítja az utakat a Magyar Közút Zrt, vasárnap este is 300 munkagép dolgozott. A társaság adatai szerint a Dunántúl teljes területén, illetve Pest és Bács-Kiskun megyében is intenzíven esik vagy esett a hó, így itt csúszós, nedves utakra kell számítani.
Vágólapra másolva!

A Dunántúl teljes területén, valamint Pest és Bács-Kiskun megyében is havazik, Lenti és Szentendre környékén pedig intenzíven esik a hó a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesítése alapján. A társaság a késő délutáni órákban közel 300 munkagéppel dolgozik az utak hóeltakarításán és síkosságmentesítésén - közölte a cég vasárnap este.

A főutak burkolata a reggel óta tartó havazás miatt a Dunántúl középső és déli területein hókásás, latyakos, Vasvár, Lenti, Marcali és Dunaújváros térségében havas. A mellékutakon az egész Dunántúlon havas a burkolat, a Nyírségben pedig letaposott havas. Az ország többi területén a kiszórt só hatására nedves az utak burkolata.

Országszerte fagypont alatti a hőmérséklet, a Dunántúlon néhány helyen párás a levegő így ezeken a területeken csúszós útszakaszokra számíthatnak a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen csaknem 300 munkagépe és több mint 600 munkatársa dolgozik jelenleg is, ugyanakkor a télies útviszonyokra való tekintettel a társaság arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein kaphatnak.