Csak a hókotrók felét állították üzembe

Vágólapra másolva!
Gyengébb havazásra számítottak, ezért csak a hókotrók felét állították munkába hétfőn hajnalban a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Hétfőn hajnali 6 óráig a 117 hókotróból csak 65 állt munkába - írja a Napi Gazdaság online oldala.

A lap információi szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek (FKF) mindössze 3-4 centiméteres havat jósolt előre ma hajnalra az Országos Meteorológiai Szolgálat, amelynek jelentéséért a társaság jelentős összegeket fizet. (Más, ingyenes oldalakon már vasárnap feltüntették, hogy több mint 20 centi szilárd halmazállapotú csapadékra lehet számítani a fővárosban hétfő hajnalra.)

Mivel a ténylegesnél jóval enyhébb időjárásra számítottak, ezért mindössze 527 ember állt munkába reggel. Szaniszló László, a fővárosi városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnöke szerint az erős havazás miatt kellemetlenségeket elszenvedőket az sem kárpótolja, hogy éjfélig - Tarlós István főpolgármester engedélye alapján - ingyenes a tömegközlekedés a BKK teljes hálózatán. Azoknak ugyanis, akik a metróig sem tudtak eljutni, nem jelent megoldást, hiszen sokszor a felszíni kötött pályás járművek és a buszok is elakadtak.

Szűcs Panni, az FKF szóvivője a Napi Gazdaságnak elismerte, valóban a hókotró-kapacitásnak csak mintegy fele állt munkába hétfő hajnalban, mivel jóval kisebb havazásra számítottak, azt azonban hangsúlyozta, hogy délelőttre már teljes kapacitással dolgozott az FKF. Egy-egy ilyen "havazós" nap csaknem 80-100 milliójába kerül a vállalatnak - tette hozzá.