Akár két évvel is megúszhatja Rezesová

Vágólapra másolva!
Lényegesen rövidebb börtönbüntetésre számíthat a négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák Eva Rezesová, ha bebizonyosodik, hogy nem kábítószert, hanem gyógyszert szedett. Orvosi papírok szerint valóban felírtak neki egy ópiátszármazékokat tartalmazó pirulát.
Vágólapra másolva!

Már nem állítja a rendőrség, hogy Eva Rezesová bódult állapotban követett el közlekedési bűncselekményt. A Blikk információi szerint a négy halálos áldozatot követelő baleset után a nő vérében gyorsteszttel mutattak ki ópiátszármazékot, az orvos szakértő azonban később már nem találta meg a kábítószer nyomait.

A szlovák nő BMW terepjárójával csapódott bele az M3-as autópályán előtte haladó Fiat Puntóba. A Fiat megpördült, felborult, majd kigyulladt. Négy utasából három bennégett, a negyedik a kórházban halt meg. Eva Rezesová, aki elaludt a volán mögött, könnyebb sérülésekkel megúszta az ütközést.

A szlovák exminiszter lánya azzal védekezett, hogy orvosi utasításra egy olyan gyógyszert fogyasztott, amely tartalmaz ópiátszármazékot. A személyes holmijai között az általa megnevezett pirulát nem találták meg a rendőrök, de a nő be tudott csatolni olyan orvosi papírt, amely szerint valóban felírtak neki ilyen gyógyszert. A már elkészült szakértői vélemény a nő által elmondottakat támasztja alá: a vérében nem mutattak ki kábítószert. A helyszínen a gyorsteszttel valószínűleg a pirula maradványait mutatták ki.

Tóth M. Gábor ügyvéd indítványozta, hogy készítsék el az orvos szakértői vélemény kiegészítését is. Ha ez alátámasztja Rezesová vallomásban tett kijelentéseit, amelyek szerint nem a baleset előtt, hanem utána ivott a nála lévő vodkásüvegből, lényegesen enyhülhet tettének minősítése. Ha ittasan és bódultan karambolozott, akkor 5-10 évig, ha "tiszta fejjel", akkor csak 2-8 évig terjedő börtönre számíthat. Az orvos szakértő a levett vér- és vizeletmintákból és az autóban megtalált, megbontott vodkásüvegből hiányzó mennyiség és egyéb adatok alapján kiszámolja, hogy Eva Rezesová állítása valós-e, vagy sem - nyilatkozta a Blikknek dr. Tóth M. Gábor.