Nem érdekli a Jobbikot a Colosseum

2013.01.24. 13:05

Hiába kapcsolják le Colosseum fényeit a Jobbik elleni tiltakozásul, a párt továbbra is a magyar emberek érdekeit fogja védeni - közölte Volner János.

"Akár a párizsi Eiffel-torony, a washingtoni Fehér Ház vagy a jeruzsálemi siratófal fényeit is lekapcsolhatják, a Jobbik akkor is a kiszolgáltatott magyar emberek érdekeit fogja védeni politikájában" - kommentálta csütörtöki közleményében Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese azt a bejelentést, miszerint január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik "antiszemita tettei és kijelentései" elleni tiltakozásul.

Róma városa és a Római Zsidó Közösség kezdeményezését a Capitolium-dombi városháza szerdán sajtóközleményben jelentette be. Támogatását jelezte az önkormányzati testület Keresztény Identitás nevű frakciója is.

Gianni Alemanno, Róma főpolgármestere úgy fogalmazott: "A Colosseum elsötétítésével Róma városa és a Római Zsidó Közösség jelképesen el akarja ítélni a xenofób tetteket és ideológiákat, nemcsak a magyar szélsőjobboldali pártokban, hanem egész Európában."
A Colosseum fényeinek kikapcsolása bevett tiltakozási mód Rómában. Minden évben november 30-án, a halálbüntetés elleni világnapon a Szent Egyed közösség így követeli a halálos ítéletek eltörlését. Tavaly a maffia áldozatainak emléknapján is sötétbe borult a műemlék.

KAPCSOLÓDÓ CIKK