Húsz kilométerenként egy traffipax

traffipax
Vágólapra másolva!
Olyan sűrűn teletűzdelik a gyorsforgalmi utakat automata sebességmérőkkel, hogy - legalábbis a rendszer tervezői szerint - nem éri majd meg padlóig nyomni a gázt. A Népszabadság úgy tudja, hogy két év alatt 12 milliárd forintot költenek traffipaxokra.
Vágólapra másolva!

A következő két évben megközelítőleg 12 milliárd forintot költ a rendőrség arra, hogy a sztrádákon akár 15-20 kilométerenként működhessenek traffipaxok - írja a Népszabadság.

A lap cikke szerint a gyorshajtók ellen egyes útszakaszokon a ma még csak forgalom-ellenőrzési és -felügyeleti célokra használt kamerákat is bevetik, hogy az autók átlagsebességéből állapítsák meg az esetleges gyorshajtást.

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak majd a kerékpárosok és a gyalogosok által okozott balesetek számának a csökkentésére, a legfrissebb statisztikák szerint ugyanis a regisztrált összes személyi sérüléssel járó közlekedési baleset 13 százalékát a biciklisek, 8 százalékát pedig a gyalogosok okozzák. A gyalogosoknak viszont eddig egyáltalán nem kellett tartaniuk attól, hogy a rendőr megállítja és megbünteti őket, mert átszaladtak a tiloson.

A statisztikai adatok szerint tovább javult ugyan Magyarországon a közlekedésbiztonság, de a rendőrség újabb átfogó intézkedéssorozatra készül. A rendőrség adatai szerint továbbra is a gyorshajtással magyarázható a balesetek 27 százaléka, ezért továbbra is a gyorshajtók az "első számú közellenségek" az utakon.