A fideszes cégvezetők megtartják a jutalmukat

Vágólapra másolva!
Az önkormányzati cégek vezetői megtarthatják prémiumukat. Volt, aki 3 milliót kapott 55 ezres spórolásáért.
Vágólapra másolva!

Bár Orbán Viktor kérésére a fideszes polgármesterek lemondtak az év végi prémiumukról, az önkormányzati cégek fideszes vagy KDNP-s vezetői nem feltétlenül - írta a hétfői Blikk.

A lap példaként hozza fel Fidelitas XI. kerületi elnökét, Lőrincz Gergelyt, aki 5,5 millió forintos juttatásban részesült a fogyatékkal élők foglalkoztatási rehabilitációjával foglalkozó Prizma Kft. vezetőjeként. A kerületi sportcéget irányító Kocsis Sándor 3,1 milliót vett fel, ő fideszes jelöltként indult a 2010-es önkormányzati választáson.

Szegeden a Makrai László volt fideszes önkormányzati képviselő 4 milliót kapott, míg a szintén korábbi fideszes önkormányzati képviselő, Balogi Dániel 55 ezer forint megtakarításáért kapott 3 milliót. Szintén 3 milliót kapott a városi KDNP ügyvezető elnöke, Miklós Péter, a Szegedi Intézménytakarító Kft. vezetője.

A Blikknek Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy már a polgármesteri jutalmak miatt is számos kritikát kaptak az önkormányzatoktól, de Kocsis szerint a cégvezetők esetében nem lehet általános szabályt felállítani.

Az önkormányzati vezetők közül 114-en kaptak jutalmat, és a somogyi Tarany polgármesterén kívül valamennyien lemondtak róla.