Orbán Viktor megsimogatta egy HaHa-tag fejét

Vágólapra másolva!
Jobboldali kapcsolataikról vallanak a Hallgató Hálózat tagjai a szervezet blogján, miután a Magyar Nemzet hétfőn arról írt, hogy a kormány ellen tüntető szervezet nem civil és nem független. A diákok a blogon azt írják: egyikük gyakornok volt Martonyi Jánosnál, és síelt Orbán Ráhellel, egy másik diák pedig élete meghatározó élményéként ír arról, hogy Orbán Viktor megsimogatta a fejét  a Mária Valéria híd megnyitásán.
Vágólapra másolva!

Egy ironikus és egy komoly választ is közzétett a Hallgatói Hálózat hétfőn, miután a Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a kormány ellen tüntető diákszervezet nem civil, és politikailag kötődik a baloldalhoz. A HaHa a Facebookon közölte, hogy "semmi sem bizonyítja jobban pártfüggetlenségünket, mint hogy a Magyar Nemzet sem talált semmilyen olyan jelet, ami ennek az ellenkezőjére utalna".

Emellett a szervezet blogján közzétettek egy írást, amely a HaHa-tagok jobboldali kötődéseit sorolja. Eszerint G. Szabó Dániel, az ELTE-ÁJK hallgatója például Martonyi János külügyminiszter volt irodájában, később pedig a kormány párizsi nagykövetének jelenlegi irodájában gyakornokoskodott. "Azt is büszkén vállalja, hogy együtt síelt, sőt táncolt is Orbán Ráhellel, Orbán Viktor miniszterelnök lányával".

A HaHá-s Kóbor Andrea annak ellenére tartja magát függetlennek, hogy 2010-ben a belgrádi követségen a polgári kormány Külügyminisztériumának alkalmazottjaként dolgozott. Kóbor Andreáról az is kiderül, hogy Ákos-rajongó, és 2011-ben a Fiatal Európa Szerkesztőség tagjaként tudósított a jobboldali kormány EU-elnökségéről a hivatalos honlapon.

Simogatás Orbántól

A felvidéki kötődésű Kremmer Sarolta, aki korábban templomban ministrált, élete egyik meghatározó élményeként írja le, amikor a Mária Valéria híd megnyitásán Orbán Viktor miniszterelnök megsimogatta a fejét. Barabás Richárd színészről is kiderül, hogy annak idején a Fideszre szavazott, sőt egy március 15-i hivatalos városi ünnepségen Debrecen főterén elszavalta a Nemzeti dalt.

Kiderül még, hogy Turai Eszter Korrina apja Pokorni Zoltánnal, Szilágyi Áron András apja pedig Áder Jánossal volt katona, az erdélyi származású Birtalan Gyula Gergő apja pedig Kövér Lászlóval, Németh Zsolttal és Tőkés Lászlóval ápolt baráti kapcsolatot a romániai rendszerváltás idején.

A blogon végül megállapítják, hogy "leplezhetetlen keresztény-jobboldali kötődéseivel, s a Fideszbe, illetve annak szellemi holdudvarába való beágyazottságával a Hallgatói Hálózat inkább tűnik a kormánypártok által hátulról mozgatott bábnak, mintsem pártfüggetlen, szakpolitikai érdekképviseletnek."

Soros Györgyig vezetnek a szálak

A Magyar Nemzet hétfői számában írt arról, hogy az Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők segítik a Hallgatói Hálózat tagjait. A lap a szervezet belső levelezése alapján arról számolt be, hogy a nyolc szakember a többi közt abban adott támogatást a diákoknak, hogyan tudnak hatékonyan nyomást gyakorolni a döntéshozókra.

"Az amerikai oktatók a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében érkeztek Magyarországra, de a szálak radikális baloldali szervezeteken keresztül egészen Soros György magyar származású üzletemberig vezetnek" - írta a Magyar Nemzet.