Nem sikerült elmozdítani Fekete Györgyöt

Vágólapra másolva!
Továbbra is a Magyar Művészeti Akadémia elnöke marad Fekete György - közölte az akadémia titkársága kedden este. Az elnökségi tagok korábban az elnök lemondását kérték, de az elnök "a munka folyamatossága érdekében, valamint a felmerült jogos kritikai észrevételeket figyelembe véve" nem távozik a posztjáról.
Vágólapra másolva!

A Magyar Művészeti Akadémia elnöksége keddi ülésén megtárgyalta az elnökség Fekete Györgyhöz intézett levelét, amelyben a testület az MMA-t övező feszültségek feloldásaként megfontolásra ajánlotta az elnöknek a pozíciójából való visszavonulást - közölte kedden este az akadémia titkársága.

A közlemény szerint a tagozatvezetők jelenlétében lezajlott véleménytisztázó tanácskozás során - "a körülményeket mérlegelve és a döntés súlyát átérezve" - az elnökség tagjai tudomásul vették, hogy az elnök "a munka folyamatossága érdekében, valamint a felmerült jogos kritikai észrevételeket figyelembe véve" tovább vezeti a Magyar Művészeti Akadémiát.

Mint arról korábban beszámoltunk, az akadémia elnöksége lemondásra szólította fel Fekete Györgyöt. A Nol.hu szerint Szakonyi Károly drámaíró lemondása után döntött úgy az MMA elnöksége, hogy lemondatja az elnököt.

Amióta kinevezték az MMA vezetőjének, Fekete Györgyöt számtalan támadást érte. Kinevezése óta többen távoztak a szervezettől. Fehér László festő, Bukta Imre képzőművész, Novák Ferenc koreográfus, Korniss Péter fotós, Tompa Gábor színházi rendező, Cserhalmi György színész és Rost Andrea operaénekes után a múlt héten távozott Szakonyi. Fekete Györgyről szóló portrénkat itt olvashatja.