A tetőtér miatt nőtt Orbán háza

Vágólapra másolva!
Tavaly fejeződött be Orbán Viktor XII. kerületi házának átépítése, ezért szerepel vagyonnyilatkozatában 50 méterrel nagyobb alapterülettel az ingatlan, mint a tavalyiban.
Vágólapra másolva!

A csütörtök éjjel nyilvánosságra hozott képviselői és kormánytagi vagyonnyilatkozatok szerint tavalyhoz képest 50 négyzetméterrel nőtt Orbán Viktor XII. kerületi ingatlanának alapterülete. A tavalyi bevallásban még 82+101 négyzetméteresként szereplő ingatlant az ideiben már 233 + 21 négyzetméteresként tüntették fel.

A miniszterelnök sajtófőnöke az [origo]-nak azt mondta, a 2002-ben vásárolt, 82+101 négyzetméteres, kétlakásos lakóépület egy lakássá alakítása, és az átalakítás ingatlan-nyilvántartásba vezetése tavaly fejeződött be. Az átalakításkor "a tetőér beépítésével összesen 233 négyzetméter alapterületű egylakásos lakóépület keletkezett" - írta Havasi Bertalan. Az ingatlan-nyilvántartásban szintén 2012-ben vezették át a korábbiakban is meglévő, de ott nem szereplő pincét is.

A Népszabadság tavaly áprilisban azt írta, hogy Orbán Viktor valótlan adatokat közölt a vagyonbevallásában, mert a tízszobás villa mérete körülbelül kétszer akkora, mint amekkora a kormányfő vagyonbevallásában szerepelt.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Orbán Viktor háza egy 2010-es felvételen