Kizuhant egy beteg a soproni kórház ablakán

Vágólapra másolva!
Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz a soproni rendőrség, a gyanú szerint kiesett egy beteg a városi kórház ablakából. A beteg elcsúszott a jégen, koponyán belüli vérzése keletkezett, majd a kórházban kiesett az ablakon, így nyílt törései keletkeztek.
Vágólapra másolva!

Nyomoz a rendőrség a soproni kórházban történt eset ügyében, a gyanú szerint kiesett egy beteg a kórház ablakán. Az eljárás foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt zajlik - írja a Kisalföld.hu. A lap szerint az intézmény is vizsgálódik.

Súlyos sérüléseket szenvedett a férfi, aki még kedden késő este eshetett ki az ablakon. A Kisalföld.hu-nak a fia, Buzás Krisztián azt mondta, az édesapja még a múlt héten elcsúszott a jégen, ezért koponyán belüli bevérzése miatt került a neurológiai osztályra. Feküdnie kellett, még az etetése közben sem volt szabad mozognia.

A fia szerint azonban két nap után az apja már szabadon jött-ment az osztályon, akkor is a folyosón tévézett, amikor kedden este meglátogatta. "Akkor azt gondoltam, már ennyire javult az állapota... Másnap reggel viszont hétkor a kórházból telefonáltak, és közölték a hírt: apám kizuhant az ablakon, és sérülései miatt a traumatológián ápolják. Tegnap még nem tudtam kommunikálni vele, gondolom, altatták, mert nagyon csúnya törései vannak" - mondta Buzás a lapnak.

A baleset miatt a beteg többszörös nyílt törést szenvedett. A fia csak annyit tud a történtekről, hogy a a nővérek este keresni kezdték az édesapját, akit végül az épület mellett találtak meg.

Osztályunkon a beteg kezelés alatt állt, amikor előre nem kiszámítható módon megtörtént a baleset. Ilyen és hasonlók sem otthon, sem gyógyintézetben nem kizárhatóak - nyilatkozott az üggyel kapcsolatban dr. Molnár Sándor, a neurológia osztályvezető főorvosa. A kórház megkezdte a vizsgálatot, mondta a Kisalföld.hu-nak.