Rohác állítólag nem volt Pesten a Fenyő-gyilkosság idején

Vágólapra másolva!
Vallomást tett Jozef Rohác, akit Fenyő János meggyilkolásával gyanúsított meg a rendőrség. A szlovák férfi azt állította, hogy a merénylet idején külföldön volt, amit tanúk is tudnak igazolni - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Blikk információja szerint nemrégiben vallomást tett Jozef Rohác, akit azzal gyanúsítanak, hogy lelőtte Fenyő Jánost. A lap úgy tudja, hogy a szlovák férfi tagadta a gyilkosságot. Azt állította, hogy a bűncselekmény idején külföldön tartózkodott, amire tanúi is vannak - erősítette meg a lapnak az értesülést Fülöp Tamás, Rohác ügyvédje.

A Patkány becenévre hallgató férfi azt vallotta a nyomozóknak, hogy Szlovákiában volt, amikor Fenyőt lelőtték. A Blikk szerint azonban a tanúkat, akiknek megmondta a nevét, nem hallgatták ki. Feltehetően azért, mert Rohac közvetlenül akkor beszélt az alibijéről, mielőtt lezárták volna a nyomozást - írja a lap.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában, a Margit körút sarkán, a piros lámpánál álló autójának ablakán keresztül fejbe lőtték. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert, egy Agram-2000-es típusú, hangtompítós géppisztolyt, amelyeket a tettes menekülés közben eldobott. Az elkövetés módja profi bérgyilkosra utalt. Rohác ellen DNS-bizonyíték szól, anyagmaradványát megtalálták egy a helyszín közelében eldobott sapkában, mellette pedig az, hogy nem illik rá a személyleírás, amelyet szemtanúk adtak az elkövetőről.

Tavaly februárban, Szlovákiában, európai elfogatóparanccsal vették őrizetbe Jozef Rohácot, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő ölte meg Fenyő Jánost, továbbá a neve korábban felmerült több, a kilencvenes években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel kapcsolatban is.