Összeszurkáltak egy taxist az Örs vezér terén

Vágólapra másolva!
A kezén és a combján szurkáltak össze késsel egy taxisofőrt az Örs vezér terén. A nála lévő pénzt elvitték, és a rádióját is tönkretették. A sofőr a diszpécserszolgálaton keresztül kért segítséget kollégáitól.
Vágólapra másolva!

Kiraboltak, majd késsel megszurkáltak egy taxist kedden este a fővárosban, az Örs vezér tere közelében - erősítette meg az MTI információját a fuvarozó társaság vezetője. Uhlár Ottó, a Taxi 2000 cég üzletágvezetője elmondta: alkalmazottjuk kedden este 19 óra után néhány perccel értesítette telefonon a diszpécserszolgálatot, hogy a XIV. kerületben, a Kerepesi úton, az egyik bevásárlóközpont melletti droszton késsel megsebesítették és kirabolták. A támadó a kezén és a combján vagdosta össze a sofőrt, majd magához vette a taxis pénztárcáját, tönkretette a rádiót, és elmenekült.

Az üzletágvezető azt mondta, a sofőr nem tudta elérni a rendőrséget, ezért a diszpécserszolgálat értesítette a 112-es segélyhívón a hatóságot, amely előbb a mentőszolgálathoz akarta irányítani őket. Hozzátette: kollégái, akik a belső rádióforgalmazáson keresztül értesültek az esetről, azonnal a megtámadott taxis segítségére siettek. A férfi lábát vontatókötéllel szorították el, hogy csillapítsák combján az erős vérzést. Megjegyezte, hogy a mentők 20-25 perc múlva érkeztek ki a helyszínre.

A középkorú férfi jelenleg is kórházban van, a combsérülés gyógyulása akár több hónapig is eltarthat. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, és kéri, hogy akinek érdemi információja van a bűncselekménnyel kapcsolatban, az tegyen bejelentést a telefontanú zöld számán.