A határon túliakkal is levelezik Orbán Viktor

A Miniszterelnökség összesen 160 ezer levelet postázott, hogy a határon túliakat is bevonja a nemzeti konzultáció rendszerébe. A küldemények előállítása és kézbesítése pedig mintegy 45 millió forintba került.

Levelet küldött a határon túl élő magyar állampolgároknak Orbán Viktor kormányfő, mert a kabinet őket is be akarja vonni a nemzeti konzultáció rendszerébe.

A Miniszterelnökség összesen 160 ezer levelet postázott, a küldemények előállítása és kézbesítése pedig mintegy 45 millió forintba került. A levélben Orbán Viktor Magyarország új állampolgárait köszönti. "Nagy elégtétel a magyarság számára, hogy az állampolgárság kiterjesztésével immár az anyaország polgárai lehetünk, bárhol is élünk a világban" - írta, hozzátéve, hogy mindez nemcsak elégtétel, hanem lehetőség is egyben. "Megszervezhetjük magunkat, újra együtt kormányozhatjuk Magyarországot, és mindannyian beleszólhatunk a nemzet jövőjébe" - fogalmazott a levélben Orbán Viktor.

Ehhez azonban - folytatta a kormányfő - "tudnunk kell egymásról", és rendelkezni kell minden fontos, aktuális információval Magyarországról, ezért a kormány úgy döntött: a jövőben rendszeresen tájékoztató levelet küld a határon túli magyar állampolgároknak, hogy bekapcsolódhassanak Magyarország sorsának alakításába.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte: a Miniszterelnökség a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény alapján járt el, illetve az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvénynek megfelelően - mint adatkezelő - megbízási szerződéseket kötött az adatfeldolgozásról a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalával (KEK KH), valamint a Magyar Posta Zrt.-vel. A sajtófőnök megerősítette, hogy a kormány a jövőben is küld leveleket a határon túli magyaroknak, mert ők is részei a nemzeti együttműködés rendszerének.