Vágólapra másolva!
A Budapestre érkező éhségmenetek és egyéb tüntetések miatt felborulhat hétfőn több fővárosi busz- és villamosjárat menetrendje is. A rendőrség lezárásokra is figyelmeztet: nagyobb tömeg esetén a közúti forgalmat is korlátozhatják.
Vágólapra másolva!

Több fővárosi helyszínen tartanak hétfőn vonulásos demonstrációt, ezért változhat a budapesti tömegközlekedés - figyelmeztetett vasárnapi közleményében a BKK.

Az első demonstrációra érkezők a város több külterületi pontjáról rendőri kísérettel 9:00 és 9:30-as indulással vonulnak a belsőbb területek felé, délután pedig a belvárosban lesz tüntetés.

A XXIII., Ócsai út felől, a XXII., Nagytétényi út felől jövő demonstrálók várhatóan 13:00 óra körül a IX., Mester utcában találkoznak, innen a Károly körútra vonulnak át, itt csatlakoznak a XVI., Szabadföldi úton érkezőkkel. A rendőrség a menetek haladását a szélső sávok elzárásával, szakaszos forgalomkorlátozással biztosítja. 14 órától várhatóan 15 óráig a demonstráción részt vevők az Astoriánál, a Károly körúton gyülekeznek, majd a Károly körút - Deák Ferenc tér - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca útvonalon érkeznek a Kossuth Lajos térre. Az útvonal mentén a közutak forgalmában korlátozások lehetnek.

A másik rendezvény résztvevői 15 órától a Deák Ferenc téren gyülekeznek a Városháza melletti téren, majd kb. 16 órakor indul a vonulásos demonstráció a Deák Ferenc tér - Károly körút - Astoria - Múzeum körút - Kálvin tér - Kecskeméti utca - Egyetem tér - Királyi Pál utca - Vámház körút - Fővám tér - Szabadság tér - Szent Gellért tér - Műegyetem rakpart útvonalon. A demonstrálók a menet idején több helyszínen, a Múzeum körúton a Nemzeti Múzeum előtt, az Egyetem téren és a Fővám téren várhatóan 10-15 percre megállnak.

A rendőrség a lezárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé, nagyobb létszám esetén a vonulás irányában korlátozhatják a közúti forgalmat, emiatt a felszíni közösségi közlekedésben is változások várhatóak. A lezárásoktól függően változhat a 9-es és 15-ös autóbuszok, a 70-es és 78-as trolibuszok, valamint a 47-es és 49-es villamosok közlekedése.