Előkerült az eltűnt MTI-s újságíró

Vágólapra másolva!
Vasárnap délutánra előkerült a két napja eltűnt MTI-s újságíró.Hidvégi Balogh Attila péntek óta nem adott életjelet magáról, vasárnap felesége közölte, hogy otthon van.
Vágólapra másolva!

Épségben előkerült az MTI két napja elntűnt újságírója - írta a Népszabadság. Családja péntek óta kereste Hidvégi Balogh Attila újságírót, eltűnését a Facebookon jelezték ismerősei. Felesége vasárnap délután közölte, "Attila itthon van, jól van". További részleteket egyelőre nem kívánt mondani.

A felhívást az eltűnésről Horváth Aladár roma polgárjogi aktivista tette közzé, aki kérte, hogy aki bármit tud a két napja eltűnt Hidvégi Balogh Attiláról, jelezze neki vagy a feleségének. Az újságíró az MTI munkatársa, a Radio C műsorvezetőjeként ismert, a roma közösségért tett lépéseiért többször is kitüntették.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A Hvg.hu az eltűnt újságíró egyik ismerősének bejegyzésére hivatkozva azt írja, hogy Hidvégi Balogh Attila egyike volt azoknak, akiket a legutóbbi közmédiás leépítéskor kirúgtak, de végleges felmondást még nem kapott, vannak, akik lobbiznak érte. Az [origo] MTI-s forrásból szintén úgy tudja, hogy a távirati iroda el akarta küldeni az újságírót, már meg is kapta azt az előzetes értesítést, amelyben ezt közölték vele.

Egy érte aggódó volt kollégája az [origo]-nak azt mondta: úgy tudja, hogy Hidvégi Balogh Attilát rendkívül megtörte a felmondás híre. Az újságírót egyébként a rendőrség is keresi. Telefonja cellainformációi alapján a tudósító készüléke utoljára csütörtökön, Hajdú-Bihar megyében volt bekapcsolva. A családját a volt kolléga információi szerint Hidvégi Balogh azzal hagyta ott csütörtök reggel, hogy egy tűzoltósági gyakorlatra utazik, de azt senki nem tudja, hogy valóban így tett-e.

A háromgyerekes tudósító eltűnése családjában és ismerőseiben azért keltett különös riadalmat, mert családjával mindig tartotta a kapcsolatot, akkor is, ha külföldről tudósított.