A sószórók is elakadtak Pest megyében

Vágólapra másolva!
Síkosak az utak Pest megyében, még a sószóró gépek is elakadtak. A visegrádi sípályánál nyolc autót a tűzoltók szabadítottak ki a hóból. Az M7-es autópályán több jármű összeütközött, amikor egy kamion keresztbefordult. Az M0-son is egy kamion okoz torlódást, a 4-es úton pedig az üzemanyag szivárog egy karambolozó kamionból. Kónynál négyen megsérültek egy karambol során.
Vágólapra másolva!

Síkos útszakaszok és balesetek nehezítik a közlekedést Pest megyében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. gépeinek egy része is elakadt - tájékoztatta a társaság szóvivője vasárnap este az MTI-t. A 10-es főúton Piliscsabán egy korábbi baleset nyomán elrendelt félpályás útzár miatt torlódnak a járművek, a Magyar Közút munkagépei is csupán araszolnak, nem tudják a munkájukat maradéktalanul elvégezni. Emiatt a környéken síkos szakaszokra számíthatnak a közlekedők.

A 31-es főút 40-es kilométerénél, Sülysápnál nemrég két személyautó ütközött össze. Mivel a főutat itt is részben lezárták, több kilométeres a kocsisor. Pest megyében a szombat délután kezdődött, és azóta is folyamatos havazás miatt teljes kapacitással dolgoznak a társaság munkagépei, jelenleg 60 sószóró járja az utakat. Fagypont alatti a hőmérséklet, ezért váltott műszakban folytatják a síkosságmentesítést.

Nyolc autó csúszott meg és akadt el a hóban a visegrádi sípályától induló rövidebb úton vasárnap este. A járműveket a szentendrei tűzoltók szabadították ki - tájékoztatta az MTI-t a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az érintett szakasz lezárását követően az utat a visegrádi önkormányzat által biztosított hókotró tette járhatóvá, az elakadt járműveket a szentendrei tűzoltók mentették ki. A sípályánál mintegy harminc autó is fennrekedt, ők végül a hosszabb, időközben megtisztított úton tudtak lejönni. Senki sem sérült meg, forgalomkorlátozás nincs.

Az M7-esen keresztbe fordult egy kamion

Egy kamion megcsúszott és keresztbefordult az M7-es autópályán Letenye felé a 120-as kilométerszelvényben a bálványosi lehajtónál, majd még több jármű összeütközött - közölte az Útinform. Az autópálya jobb oldalát lezárták, este fél 11 után állt helyre a forgalom a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A balesetben az első információk szerint egy ember megsérült.

Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főút felé vezető oldalon az 5-ös főúti csomópont közelében műszaki hibás kamion vesztegel a külső sávban. Torlódik a forgalom.

Négyen megsérültek egy balesetben a 85-ös főúton Kónynál - közölte a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője vasárnap este az MTI-vel. Egy személyautó és egy kisbusz ütközött össze. A baleset miatt fél pályán halad a forgalom ezen a szakaszon.

A 2-es főúton Borsosberény és Nagyoroszi között megcsúszott egy teherautó. A fél pályát lezárták. A 84-es főúton Gércén az 54-es kilométernél egy személygépkocsi gyalogost gázolt. A főutat lezárták, a forgalmat a község útjaira terelik.

A 4-esen a benzin szivárog

Egy személyautókat szállító trélerbe rohant bele egy kamion a 4-es főúton Ceglédbercelnél vasárnap este. A kamionból szivárgó üzemanyag átfejtésének idejére félpályás útzárat rendeltek el - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség az MTI-vel.

A balesetben ketten könnyebben megsérültek. Szolnokról már elindult az a vegyimentő-konténer, amelybe átfejtik a kamionból szivárgó üzemanyagot. A 4-es főút érintett szakaszán a műszaki mentés befejezéséig félpályás útzár van érvényben.