Csak helyi kamionokat engednek be Szlovéniába

Vágólapra másolva!
Csak célforgalomba engednek be kamionokat Szlovéniába Magyarországról, mert a havazás miatt lezárták az olasz határt. Magyarországon 8-9 centiméter hó esett vasárnap éjszaka fagyott. Hétfőre virradóra mindenütt elállt a havazás, elzárt település, járhatatlan út nincs.
Vágólapra másolva!

Csak a szlovén rendszámú vagy a Szlovéniába árut szállító kamionokat engedik át a hatóságok a tornyiszentmiklósi és rédicsi határátkelőn - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A szlovén hatóságok azért rendelték el a korlátozást, mert az Olaszországban tomboló rendkívüli havazás miatt a teherforgalom előtt lezárták az olasz-szlovén átkelőket. Szlovéniába csak azok a kamionok léphetnek be Magyarország felől, amelyek szlovén rendszámúak, vagy Szlovéniába szállítanak árut. A személygépkocsi-forgalom zavartalan.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka során országszerte megállt a havazás. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerint nincs elzárt település, vagy járhatatlan útszakasz az országban. A havazás időszaka alatt 23 elakadt járművet kellett kimenteniük a tűzoltóknak, 69 balesethez vonultak ki, ezekben összesen 37 ember sérült meg, de halálos baleset nem volt - mondta az [origo]-nak Petróczi Tímea OKF-szóvivő.

Az Útinform hétfő reggel egy csúszósabb útszakaszra figyelmeztetett a Pilisvörösvár és Piliscsaba útvonalon, ahol lefagyások miatt lassult le a forgalom.

Az éjszakai fagy miatt éjszaka is a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban végezte az utak, járdák, lépcsők, átkelőhelyek megtisztítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF). A cég hétfő hajnali tájékoztatása szerint vasárnap este nyolcig, amíg tartott a havazás, 8-9 centiméter hó esett. A közlekedőktől türelmet, az ingatlantulajdonosoktól pedig azt kérték, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszt tisztítsák, síkosságmentesítsék a gyalogosbalesetek elkerülése érdekében.