Rejtély, miből vette 40 milliós házát Zsiga Marcell

Miskolctapolca, Zsiga Marcell alpogármester háza előtti frissen aszfaltozott utca
Vágólapra másolva!
Nem derül ki a vagyonnyilatkozatából, hogy miből vette 40 milliós értékűre becsült családi házát Zsiga Marcell fideszes képviselő - írja a Blikk. A házat tavaly megvásároló Zsigának nem volt ennyi megtakarítása, és sem hitelt, sem baráti kölcsönt nem vett fel a vagyonnyilatkozata szerint.
Vágólapra másolva!

Nem derül ki a vagyonnyilatkozatából, hogy milyen forrásból tudta megvenni tavaly októberben miskolctapolcai házát Zsiga Marcell miskolci fideszes képviselő, alpolgármester - írja a Blikk. A lap a szomszédokra hivatkozva azt írja, az 1120 négyzetméteres telken álló méretes házat 40 millióért vette a képviselő egy külföldre költöző orvostól.

Fotó: Albert Ákos [origo]

A fideszes politikus sem hitelt sem baráti kölcsönt nem vett fel, és egyetlen korábbi ingatlanját sem adta el. A képviselő tavaly év elején 10,5 millió forintos megtakarítása az idén januárra 1,7 millióra olvadt a vagyonnyilatkozata szerint, de ez a pénz a vételár legfeljebb negyedére lehetett elég, és a képviselői és alpolgármesteri fizetésből - költségtérítés nélkül összesen nettó 620 ezer forintból sem lett volna képes a különbözetet kigazdálkodni.

Az ingatlant a feleségével közösen vették, de a lap szerint az sem valószínű, hogy a bírósági fogalmazóként dolgozó nő sok pénzt tudott hazavinni, mivel egy ilyen munkakörben dolgozó átlagos illetménye havi 150 ezer forint körül lehet - olvasható a Blikkben.

Zsiga Marcell nem reagált a lap megkeresésére, ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztek ellene az Országgyűlés mentelmi bizottságánál, hogy kiderüljön, valós adatokat adott-e meg.

Zsiga Marcell tavaly októberi beköltözése után pár héttel váratlanul felújították az utcát, és megcsinálták a vízelevezetést. Az erről szóló döntést utólag csempészték be a városi költségvetésbe.