Ónos eső, havazás, hóátfúvások

Vágólapra másolva!
A Dunántúlon és Pest megyében is havazás, valamint ónos eső nehezíti a közlekedést. A hóátfúvások miatt vezessenek fokozott figyelemmel.
Vágólapra másolva!

Az Útinform jelentése szerint fél egykor a Dunántúlon Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom, illetve Pest megye területén is változó intenzitással havazott, Székesfehérvár térségében pedig ónos eső esett.

A főutak Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megyében, továbbá Tatabánya térségében havasak, hókásásak, Veszprém megye keleti felén, Szántód környékén és Fejér megye északi felén inkább latyakosak. A Dunántúl déli részén és a Duna-Tisza közén vizesek, az Északi-középhegység területén nedvesek, a Tiszántúlon pedig szárazak a főutak.

A mellékutak Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében többnyire havasak, letaposott havasak, Somogy és Fejér megye északi felén inkább latyakosak. Az alsóbbrendű utak a Dunántúl déli felén és Bács-Kiskun megyében vizesek, az Északi-középhegység területén többnyire nedvesek. A korábbi havazás nyomán Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén letaposott havas, Putnok és Balassagyarmat térségében jégbordás mellékutakra kell számítani.

A Komárom-Esztergom megyei 8137-es jelű összekötő utat Tata és Kömlőd között hóátfúvások miatt lezárták, a közlekedők Környén át kerülhetnek. Pest megyében a Zsámbéki-medencénél a Perbál és Budajenő, illetve a Perbál és Tinnye közötti mellékutakon szintén hóátfúvások nehezítik a közlekedést. Hasonló a helyzet Monor térségében is, itt Valkó, Tura és Zsámbok közelében vannak hóátfúvásos szakaszok. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen közel 300 munkagépe és 600 munkatársa dolgozik az utak hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáin.

Megszervezték a kamionosok ellátását

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt segít az M7-es autópálya térségében a szlovén kamionos korlátozás miatt feltorlódott járművek sofőrjeinek ellátásában - mondta el a Zala megyei kormánybiztos kedden az MTI-nek.

Rigó Csaba az M7-es autópálya sormási pihenőjénél beszélt a hétfő óta, az olaszországi rendkívüli időjárás miatt kialakult helyzetről. Elmondta: Eszteregnye és Nagykanizsa között több mint 250 kamion várakozik az autópálya leállósávjában és a pihenőhelyeken.

A nagykanizsai és a letenyei védelmi bizottság reggeli ülésén felkérték a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot és a Vöröskeresztet, hogy segítsenek az út mentén rekedt kamionosok ellátásában. A két karitatív szervezet munkatársai forró teát, élelmiszert, egészségügyi ellátást biztosítanak a veszteglő sofőröknek.