Újra Audikat vesznek a terrorelhárítók

Vágólapra másolva!
Engedélyezték a TEK-nek, hogy közbeszerzés nélkül, összesen 728 millió forintért vásárolhasson nagy teljesítményű autókat, közöttük például Audi A7-est - írja a Hvg.hu.
Vágólapra másolva!

Újabb közbeszerzés nélküli vásárlásokat engedélyezett az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága a Terrorelhárítási Központnak (TEK), többek között 728 millió forintért vásárolhatnak 92 darab nagy teljesítményű autót, közöttük például Audi A7-est - írta a Hvg.hu a bizottság hétfői üléséről tudósítva.

A tudósítás szerint a TEK nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva kérte a közbeszerzés mellőzését. A Belügyminisztérium a beszerzés szükségességét azzal indokolta, hogy az operatív akciók, illetve egyes védett - magyar és külföldi - személyek biztonságának szavatolása csak az új gépjárműparkkal lehetséges. A portál emlékeztet arra, hogy a TEK két évvel ezelőtt listaáron 15 millió és 40 millió forint közötti értékű Audi Q7-eseket vásárolt a bűnözők üldözéséhez.

A testület dolgozóinak szükségük van új mobiltelefonokra is, az előfizetésekkel együtt 271,6 millió forint értékben, valamint bevetési ruházatra. Ez utóbbira 90 millió forintot fordítanak. Tóth László gazdasági és informatikai helyettes államtitkár a beszerzéseket a TEK tervezett kétszáz fős létszámfejlesztésével magyarázta.