Bár a továbbiakban nem felelős érte, de nem hagyja ott a felsőoktatást Hoffmann Rózsa, és nagyon szorosan együttműködik utódjával, Klinghammer Istvánnal - mondta az oktatási államtitkár szerda reggel a TV2 Mokka című műsorában. Az államtitkár tudomásul veszi, hogy a hallgatók egy része "nem csípte" a jelenlegi kormány felsőoktatási politikáját, de szerinte ez azért van, mert a Hallgatói Hálózat mögött politikai csoportok állnak.

Hoffmann Rózsa nem érzi megfutamodásnak, hogy a kormányzat kettéválasztja az oktatás területét, és ő köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját. Megfutamodás az lett volna, ha odadobta volna "koncul" a felsőoktatást egy hozzá nem értő embernek - mondta az államtitkár a TV2 Mokka című műsorában. Mint arról kedden elsőként beszámoltunk, a kormány kettéválasztja az oktatási államtitkárságot, a felsőoktatásért a jövőben Klinghamerr István, az ELTE volt rektora felel.

Nagyon szoros lesz az együttműködésük Klinghammer Istvánnal, aki a felsőoktatásért felelős államtitkár lesz, és akit ő javasolt a posztra - erősítette meg. Kitért arra, hogy teljes mértékben nem száll, nem is szállhat ki a felsőoktatásból, hiszen sok kérdés összefügg a köz- és a felsőoktatásban, utóbbin "a szemét rajta tartja majd".

Hoffmann szerint Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár jól vitte a felsőoktatás ügyeit, de a Hallgatói Hálózat (Haha) valamilyen oknál fogva nem "csípte őt". A demonstrációikkal összefüggésben azt mondta: "közismertté vált", hogy a hallgatók felkészítése mögött olyan politikai és pénzügyi csoportok állnak, amelyeknek érdekük, hogy ez a kormány megbukjon. Ez a politikai játszma része, és a Haha képviselői is elismerték, hogy Soros György magyar származású üzletember által finanszírozott továbbképzéseken vettek részt - tette hozzá.
   
Arra a kérdésre, hogy a hallgatói szerződés az alaptörvénybe kerül-e valóban, ehhez ragaszkodnak-e, jelezte: ezt a parlamentben támogatni fogja. Hozzátette: a részleteket ugyanakkor törvény szabályozza majd.