Félig üres lehet az ócsai lakópark

Vágólapra másolva!
Az ócsai szociális lakópark házainak a fele üresen marad, ha a feltételeket komolyan veszik - olvasható a Népszabadságban. A lap szerint az 588 pályázóból sokan nem felelnek meg a feltételeknek, így legfeljebb a most épülő nyolcvan ház felét tudja átadni a kormány a pályázóknak. A lakópark átadása is csúszik.
Vágólapra másolva!

Az ócsai lakópark házaira jelentkező 588 pályázó közül sokan már a jogosultsági feltételeknek sem felelnek meg, így például nem ingatlanra felvett kölcsön miatt kerültek nehéz helyzetbe, vagy nem is devizában adósodtak el - írja a Népszabadság az ügyet jól ismerő, de magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva.

Az ócsai lakópark bérlői pályázata a múlt héten pénteken zárult le, és 588 pályázat érkezett a lakások bérleti jogára. Erre azok a devizahiteles családok jelentkezhettek, akik elveszítették az otthonukat, vagy akiknek az otthonát kényszerértékesítésre jelölték ki.

Az előzetes bírálatra és a javaslattételre március 20-ig van idejük az elbírálóknak. A végső döntést meghozó ötfős bizottságot március 14-ig kell megalakítani, a nyerteseket március 25-ig bezárólag választják ki. (Az épülő lakóparkról készült riportunkat itt olvashatja.)

A házak eredeti átadási határideje tavaly március volt, de a Belügyminisztérium államtitkára januárban elismerte, hogy tovább csúszik az első nyolcvan ház műszaki átadása április közepére.