Zagyva: Az LMP-sek akarták döfni Osztolykánt

Vágólapra másolva!
Zagyva György Gyula szerint volt LMP-sek tettek szexuális megjegyzéseket Osztolykán Ágnesnek, ő csak annyit mondott, hogy "attól, hogy cigány vagy, még ledöfnének".
Vágólapra másolva!

Zagyva György Gyula szerint Osztolykán Ágnes hazudott, amikor azt mondta, hogy a jobbikos képviselő durva szexuális ajánlatott tett neki, adott ki az ügyről közleményt Zagyva. A cigány származású Osztolykán Ágnes LMP-s képviselő szerint a jobbikos Zagyva György Gyula több sértő megjegyzést is tett rá hétfőn a parlamenti folyosón. Először azt mondta, hogy hazavinné magához, majd később hozzátette: "attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek".

Zagyva közleménye szerint ez nem így történt, mert szexista megjegyzéseket nem ő, hanem Vágó Gábor és Ivády Gábor független képviselők tettek Osztolykánnak, ők jegyezték meg egyéb hasonló kijelentések mellett, hogy "hazaviszlek, de magamhoz", miközben arról beszélgettek, hogyan lehet szexuális kapcsolatba kerülniük a magyaroknak a cigányokkal.

Zagyva állítása szerint a volt LMP-sek beszélgetése végén csak egy megjegyzést tett rájuk, "ám az nem úgy szólt, hogy 'attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek', hanem így: 'attól, hogy cigány vagy, még ledöfnének'. Egy betűnek is óriási jelentősége van, hiszen éppen arra utaltam, hogy egykori párttársai mit csinálnának vele saját viccelődéseik alapján."