Folyékony kokainnal próbálkoznak a drogcsempészek

Vágólapra másolva!
A kábítószercsempészek új módszerekkel próbálkoznak, például cseppfolyósítják a kokaint, amivel nehezebben buknak le. Továbbra is nagy a kereslet a marihuána iránt.
Vágólapra másolva!

Új útvonalakat és új módszereket próbálgatnak a drogcsempészek, így a közelmúltban eddig jórészt csak az amerikai kontinensen ismert folyékony kokain is megjelent Magyarország határain - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint új megoldással próbálják kijátszani a hatóságok figyelmét a drogcsempészek. A módszer lényege, hogy a kábítószert - rendszerint a kokaint - cseppfolyósítják, különböző folyadékokkal összekeverik, és így próbálják meg áthozni a határon. Ha a szállítmány célba ér, a folyadékot eltávolítják, a drog így visszanyeri eredeti, por formáját. Legutóbb így egy autó ablakmosó folyadék tartályába rejtettek el drogot a csempészek.

Az is előfordul, hogy a csempészek a cseppfolyós kábítószert saját testükben viszik át egyik országból a másikba - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a napilappal. A hagyományos módokon ilyenkor nehéz lebuktatni a futárokat, a röntgenfelvétel ugyanis a folyékony kokaint nem mutatja ki. A cseppfolyós kábítószer előállításához és kezeléséhez az elkövetőknek speciális laboratóriumokra van szükségük, és ezekre már könnyebben lecsaphatnak a hatóságok.

A marihuána iránt továbbra is nagy a kereslet, az adóhivatal tavaly több mint négymilliárd forint értékű kannabiszt foglalt le.