Az MMA alelnökét és Vizoviczkit is érinti egy Kehi-feljelentés

Vágólapra másolva!
A kétmilliárdos vagyoni hátrányt okozó ügyben a Kehi-vizsgálat szerint felvetődhet az éjszakai életből ismert Vizoviczki Lászlónak és a Magyar Művészeti Akadémia jelenlegi alelnökének, Zelnik Józsefnek a felelőssége is - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) szerint csaknem kétmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozhattak azok a szerződések, amelyeket a Művészeti és Szabadművelési Alapítvány kötött a 2000-es évek első felében - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint az érintett cégek között van olyan, amelyik az éjszakai életből ismert V. László érdekeltségébe tartozik, de felvetődhet Zelnik Józsefnek, a Magyar Művészeti Akadémia jelenlegi alelnökének a felelőssége is.

Az állam 1992-ben hozta létre az alapítványt, amely ezzel egy időben egyrészt tulajdonba kapta a budapesti Vörösmarty téren található volt ORI-irodaházat, másrészt használatba - később vagyonkezelésbe - megkapta a Pesti Vigadó épületét. Az ezt követő csaknem egy évtizedben folyamatosan napirenden volt a frekventált helyen lévő, nagy értékű irodaház értékesítésének terve.

A Kehi-vizsgálat több olyan részletet is feltárt, amely az értékesítéshez kapcsolódik. A Magyar Nemzet információi szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést csütörtökön a Kehi a Legfőbb Ügyészségen.