Zsiga Marcell megmagyarázta 40 milliós házát

Vágólapra másolva!
A mentelmi bizottság kormánypárti tagjai elfogadták Zsiga Marcell magyarázatát, honnan volt pénze 40 milliós házára, de nyilvánosságra nem hozták a magyarázatot.
Vágólapra másolva!

A fideszes Zsiga Marcell kellő magyarázatot adott arra, honnan volt pénze házvásárlásra - közölte Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke. A bizottság kormánypárti szavazatokkal úgy döntött, hogy nem rendel el vagyonnyilatkozati eljárást. A folyamat odáig is vezethetett volna, hogy Zsiga Marcell elveszíti a mandátumát.

A politikus a zárt ülésre hivatkozva nem válaszolt arra, hogy Zsiga Marcellnek honnan volt pénze. A fideszes politikus 40 milliós házat vásárolt, de a vagyonnyilatkozata alapján nem volt ennyi megtakarítása, és hitelt sem vett fel. Rubovszky György mindössze azt mondta, a képviselő írásban igazolta, hogy legális forrásból szerezte a házat. Hozzátette, hogy a politikus feleségének vagyonnyilatkozatát nem vizsgálták.

Zsiga Marcell azt mondta korábban, hogy a háznak csak a felét fizette ő, a másik felét a felesége állta. A saját feléből 10 milliót megtakarításból, 10 milliót a félretett fizetéséből állt, de azt nem tudta megmondani, hogy a feleségének honnan volt pénze.

Az ellenzék nem szavazta meg a határozatot hétfőn. Kifogásolták, hogy az ülést olyan időpontban tartották, amikor az LMP-frakció megszűnése miatt egy ellenzéki képviselő hiányzik az egyébként paritásos bizottságból. Az MSZP-s Göndör István és a jobbikos Szabó Gábor szerint Zsiga Marcell nem adott megnyugtató választ a kérdésekre.

A fideszes politikus ellen a Blikk kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást, mondván: vagyonnyilatkozatai alapján Zsiga Marcell nem rendelkezett elég forrással és jövedelemmel, hogy feleségével közösen megvásárolhasson egy 40 milliós házat.