A Milla nem csatlakozik Bajnai pártjához

Vágólapra másolva!
A közgyűlésen döntöttek arról, hogy a Milla civil szervezet marad, nem indul a választásokon, de elfogadja, ha tagjai politizálnak. A Haza és Haladás szerint megfelelően alakul az Együtt 2014 párttá alakulása.
Vágólapra másolva!

"A Milla vasárnapi közgyűlése egy sor fontos döntést hozott meg - ezzel sikerült lezárnunk az elmúlt hónapokban kialakult vitákat, melyek sokakat elbizonytalanítottak" - olvasható a civil szervezet keddi közleményében.

Mint írják, a Milla úgy döntött, hogy civil szervezetként megőrzi önállóságát, ugyanakkor nem határolódik el a politikától: elfogadta, hogy az Együtt 2014 mozgalom szereplői pártot alapítanak, és azt, hogy lesznek millások, akik ebben aktív szerepet vállalnak.

A közleményből kiderül, hogy a Milla szervezetként nem kíván a választásokon indulni, jelölteket állítani. A Millát ezentúl nem elnök, azaz Juhász Péter, hanem egy héttagú elnökség vezeti. Arról is írtak, hogy a civil világban továbbra is építkeznek, hálózatot építenek, hogy ne csak a Facebookon lehessen csatlakozni hozzájuk.

A közlemény után a Bajnai Gordon által vezetett Haza és Haladás úgy reagált a Milla bejelentésére, hogy az Együtt 2014 párttá alakulása a terveknek megfelelően zajlik, és abban mindazok részt vesznek, akik tavaly október 23-a után együttműködésre léptek.

"Pártot csak magánemberek alakíthatnak, így a Milla Egyesület ha akarna sem csatlakozhatna egyetlen párthoz sem" - írta a szervezet, hozzátéve, hogy az Együtt 2014 párttá alakulását követően mind a Magyar Szolidaritás Mozgalom, mind a Haza és Haladás Egyesület megőrzi civil szervezeti formáját, ugyanúgy, ahogy a Milla, és a három szervezet közötti együttműködés is megmarad.

Az Együtt 2014 párttá alakulásáról itt olvashat bővebben.