Visszavonták az Arany Alkony működési engedélyét

Vágólapra másolva!
Március végéig be kell fejeznie az idősellátási tevékenységet az Arany Alkony idősotthonok fenntartójának. A fővárosi kormányhivatal szerint ugyanis a legalapvetőbb feltételeket sem tudják teljesíteni, gond van az épületbérléssel, az étkeztetéssel, a lakók még a tisztasági csomagra is panaszkodnak.
Vágólapra másolva!

Visszavonta a működési engedélyt az Arany Alkony idősotthonokat fenntartó Kálvin János Presbiteri Missziótól a fővárosi kormányhivatal - írta a Magyar Nemzet és a Népszabadság is. A misszónak 2013. március 31-vel fel kell hagynia a szociális szolgáltatásokkal az ezerháromszáz idős embert ellátó Arany Alkony otthonokban. Az ítélet azonban még nem jogerős, a misszió fellebbezhet.

A Magyar Nemzet birtokába került határozat szerint a fenntartó képtelen megfelelni az előírt feltételeknek, a Bánki utcai otthon épületének jogi sorsa például rendezetlen, a missziónak bérletdíj-tartozása van, így a szolgáltatás legalapvetőbb tárgyi feltétele sem teljesül. Csökken a szolgáltatások színvonala is, kevés a szakképzett dolgozó, alacsony az étkezésre fordított normatíva, az ellátottak pedig még a tisztasági csomagra is panaszkodnak.

A kormányhivatal a szocális szolgáltatás felhagyása mellett arra is kötelezi a missziót, hogy az idősek és a dolgozók összes dokumentációját adja át az új fenntartónak. Az új fenntartóról egy későbbi végzésben rendelkeznek majd, a legesélyesebb jelölt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) által létrehozott Olajág Otthonok.