Ügyvédeket is őrizetbe vettek a korrupt a NAV-tiszt mellett

Vágólapra másolva!
Ügyvédek is voltak a között a hét férfi között, akit tegnap a Fővárosi Főügyészség összehangolt akcióval fogott el. A bűnszervezetet vesztegetéssel vádolják.
Vágólapra másolva!

Szerdán megírtuk, hogy hét embert állított elő és hatot őrizetbe is vett az ügyészség vesztegetés és más bűncselekmények miatt. Két ügyvéd és egy vámtiszt ellen is folyik az eljárás.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-nek küldött csütörtöki közleményében tudatta, hogy szerdán a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyolc budapesti és vidéki helyszínen összehangolt akciót hajtott végre, melynek célja a Nemzeti Adó és Vámhivatal hivatásos állományába tartozó tisztjének, valamint bűntársainak az elfogása volt.

Az ügyészség hét embert állított elő, akit bűnszervezetben elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki. Hat gyanúsítottat őrizetbe vettek, és indítványozzák előzetes letartóztatásukat. A gyanúsítottak között két ügyvéd is van. A házkutatások során több mint 10 millió forintot foglaltak le, az ügyben még további kihallgatások is várhatóak.