Vesztegetéssel gyanúsítanak két győri ügyvédet

Vágólapra másolva!
Az egyik ügyvédnek a közeli hozzátartozója érintett a győri színesfémügyben folyó eljárásban. Az ügyvédek a gyanú szerint pénzért vettek információt egy hatósági tiszttől.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés gyanújával vettek őrizetbe két győri ügyvédet, és egyiküket előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék. Az ügyvédeket azért fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai, mert a gyanú szerint pénzért vettek információt egy hatósági tiszttől - írja a Kisalföld.

Az ügyészség hét embert állított elő, és hatot őrizetbe is vett bűnszervezetben elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az eljárás alá vontak között két ügyvéd és egy hivatásos vámtiszt is van.

A Kisalföld szerint az egyik ügyvéd egy közeli hozzátartozója érintett a győri színesfémügyben folyó eljárásban, és egyike annak a négy gyanúsítottnak, akit a bíróság nemrég elengedett az előzetes letartóztatásból. A rokon a gyanú szerint egy strómancég vezetője volt, és - a többiekkel együtt - tagadja a színesfémüggyel kapcsolatos áfacsalást.

A férfi mindkét védőt meghatalmazta, a nyomozásról kértek információt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársától, akit bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel gyanúsít a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az egyik győri ügyvédet pénteken a Fővárosi Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte, másikuk szabadlábon védekezhet - olvasható a Kisalföld cikkében.

Riportunkat a győri színesfémügyről itt olvashatja.