Jogtalanul használta az RTL Klub felvételeit az MSZP

Vágólapra másolva!
Engedély nélkül használta fel az RTL Híradó felvételeit a kampányfilmjéhez az MSZP, ezért az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levelet írt a pártnak. A csatorna szerint pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez nem adtak és nem adnak segítséget.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez, mert a párt vasárnap Magyarország ma címmel bemutatott filmjében engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából - közölte az RTL Klub sajtóosztálya. Az RTL Klub kéri a jogsértő állapot megszüntetését - olvasható a közleményben.

Mint írták, a filmben "saját újraszerkesztésükben felhasználtak részleteket több médium hírműsorából, köztük az RTL Híradóból is." Erre a párt az RTL Klubtól semmilyen engedélyt sem kért, tehát szerzői jogot sértve hozta nyilvánosságra filmalkotását. "Az RTL Klub sem korábban, sem a jövőben nem ad segítséget, és biztosít alapanyagot vágott, vagy nyers formában politikai pártok kampányfilmjeinek elkészítéséhez" - áll a közleményben.

Az RTL kéri az MSZP-t, hogy az RTL Híradóból származó részleteket ne használja a jövőben és bármely videómegosztó portálon közzétett filmet a szerzői jogi szabályok szerint módosítsa - zárták a közleményt.

Az MSZP vasárnap mutatta be új kisfilmjét: a húszperces kampányfilm Mesterházy Attila MSZP-elnök szerint annak a január közepén kezdődött, Magyarország ma elnevezésű kampánynak a része, amelynek végén, jövő szombaton a Papp László Budapest Sportarénában tartanak évértékelő rendezvényt. A film szerint a Fidesz-kormánynak meg kell buknia, Orbán Viktornak pedig távoznia kell a közéletből. Megjelenik benne Horn Gyula és Antall József képe, a fideszes Zsiga Marcell, illetve a Békemenet is, amely az MSZP szerint "az élő bizonyíték arra, hogy a Fidesz egy hangos, agresszív, önző kisebbség".