Lövöldözés volt Iványi Gábor templománál

Vágólapra másolva!
Többször rálőttek egy autóra a békásmegyeri templom parkolójában a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vasárnapi istentisztelete alatt - közölte az Iványi Gábor által vezetett szervezet kedden. Az autó tulajdonosáról annyit mondtak, hogy azért ment a templomba, hogy felvételt készítsen az istentiszteletről. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást, és az eddigi adatok nem támasztják alá, hogy lőfegyverrel okozták a sérüléseket.
Vágólapra másolva!

Március 3-án Békásmegyeren, a vasárnapi istentisztelet ideje alatt egy ismeretlen személy, eddig azonosítatlan lőfegyverből, több lövést adott le a Megbékélés Háza templommal szemben parkoló járműre - közölte kedden a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, amelynek vezetője Iványi Gábor.

Az autó tulajdonosa a vasárnap reggeli istentiszteletre érkezett, hogy arról felvételt készítsen. Mivel egy technikai eszközért vissza kellett térnie az autóhoz, a feltehetően lesben várakozó elkövető jól láthatta, hogy honnan jött ki és hova tért vissza - írta a testvérközösség. Ezután az ismeretlen merénylő leadott egy lövést a szélvédőre, két találata pedig az egyik jobb oldali ajtót, illetve az ablakát érte. Személyi sérülés nem történt.

A rendőrség az [origo]-nak azt írta, hogy nem tudja megerősíteni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség kedd délutáni közleményében szereplő lövöldözés tényét. A rendőrség szerint március 3-án 13.15 perc körüli időben állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, amely szerint ismeretlen tettes vagy tettesek megrongálták a bejelentő Királyok útján lévő autóját, amelyet több, mint négy órával az előtt, lezárt állapotban leparkolva hátrahagyott.

A helyszíni szemle után garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen. Az eddig beszerzett adatok ugyanis a rendőrség szerint nem támasztják alá, hogy az autóban keletkezett kárt lőfegyverrel okozták. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, illetve azt, hogy a bejelentő autóján keletkezett sérülések milyen eszköztől keletkezhettek.