Kövér polgárháborút lát Magyarországon

Vágólapra másolva!
Hosszan ostorozta a baloldalt és a liberális értelmiséget Kövér László a Hír Tv péntek esti műsorában. Az Országgyűlés elnöke szerint Magyarországon szellemi és politikai értelemben vett hideg polgárháború zajlik, amelynek jegyében a baloldali értelmiség megpróbálja kikezdeni a társadalmat összetartó értékeket. Szerinte Bajnai Gordonnak visszatérés helyett "azt kellett volna mondania, hogy szégyellem a pofámat, el is megyek a fészkes fenébe".
Vágólapra másolva!

Összeomlóban van a második világháború utáni liberális dogmára épült világ, amelynek főszereplői "nem szeretnének csak úgy letakarodni a porondról" - jelentette ki Kövér László házelnök a HírTV Péntek 8 című műsorában, hangsúlyozva, hogy szerinte ez okozza a hidegháborús állapotot, amelynek Magyarország szimbolikus helye, hiszen a kormánypártok kétharmados parlamenti többséggel komoly fordulatot tudtak elérni az elmúlt húsz év liberális kényszerpályájához képest.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A házelnök szerint a "materiális világban pozíciókat vesztő" baloldal azt a látszatot akarja kelteni a világban, hogy Magyarországon baj van. Ezért hangzik el folyamatosan az a vád, hogy a szélsőségek és az antiszemitizmus is erősödik, továbbá ezért támadják az alaptörvény negyedik módosítását is - folytatta Kövér László, hozzátéve: a liberális világhoz tartozók mindent leminősítenek és kifiguráznak, még a legalapvetőbb emberi értéknek számító családot is. Mint mondta, nem tartja elképzelhetőnek, hogy valaha is kompromisszumra jusson egy olyan világképpel, amely nem csak egy nő és egy férfi kapcsolatára épülve tudja elképzelni a házasságot, hanem az azonos neműek között is.

Kiemelte, hogy az éppen napirenden lévő alkotmánymódosítást azok támadják, akik az elmúlt néhány év unortodox magyar gazdaságpolitikájának vesztesei voltak, vagyis elsősorban azok a külföldi érdekcsoportok, nagyvállalatok, akik nem tudtak belenyugodni abba, hogy a kormány nem az emberekről nyúzta le a hetedik és nyolcadik bőrt, hanem tőlük vár nagyobb teherviselést.

A házelnök szerint a Fidesz-székház elleni csütörtöki demonstráció résztvevői arra számítottak, hogy a rendőrség erővel viszi majd el őket a helyszínről, a baloldalhoz köthető tévécsatornák pedig az egész világot bejáró képsorozatokat készítenek erről. Kövér László szerint ebből is látni lehet, a baloldal politikai stratégiájával arra törekszik, hogy Magyarországot egy instabil demokráciának tüntesse fel, ahol békétlenség és feszültség van, ami miatt erőteljes külföldi beavatkozásra van szükség.

A parlament elnöke szólt arról is, hogy Mesterházy Attila MSZP-elnök meghívására szombaton Budapestre látogat Victor Ponta román kormányfő. "Jól vannak azok úgy ketten" - fogalmazott, hozzátéve: nem irigyli egyikőjüket sem a másiktól. Kövér László elutasította ugyanakkor azt a műsorvezetők által tolmácsolt nézői felvetést, hogy Sólyom László korábbi, szlovákiai incidenséhez hasonlóan a román miniszterelnököt nem kellene beengedni az országba. Hangsúlyozta: Magyarország nem tekint ellenségeként Romániára, helyette az együttműködést szeretné folytatni, hiszen közép-európaiként "egy csónakban evez" a két ország.

Kövér László kitért Bajnai Gordonra is, akit a legarcátlanabb ellenzéki politikusnak nevezett, Gyurcsány Ferencet leszámítva. A házelnök szerint Bajnai Gordon miniszterként, majd kormányfőként oda jutatta az országot, hogy a Fidesz 2010-ben az előre meghatározott hiány mértékénél 500 milliárd forinttal nagyobb deficittel tudta átvenni a kormányzást. "Bajnai Gordonnak azt kellett volna mondania, hogy szégyellem a pofámat, (...) el is megyek a fészkes fenébe" - tette hozzá.

Az LMP felbomlását értékelve azt mondta, nem tudja értelmezni, miként tudott felbomlani egy ilyen eleve rendkívül kis képviselőcsoport. Megjegyezte azonban, nem gondolja, hogy módosítani kellene a házszabályon csak azért, mert minden korábbinál több független képviselője lett a parlamentnek.

Kövér Lászlót az Országgyűlési Őrség feladatairól is kérdezték, amivel összefüggésben azt mondta: feltételezni sem tudja, hogy az új rendvédelmi szervnek akár csak egyszer is fel kellene lépnie egy erőszakoskodó képviselővel szemben, ám szerinte a parlamenti ellenzék bal-, illetve jobboldala az elmúlt két és fél évben újabb és újabb határokat lépett át az üléstermi viselkedést illetően, ami indokolttá teszi az őrség létrehozását.