Vágólapra másolva!
Olyan Fidesz-tagok jelentkezését várja Kubatov Gábor, akik egy órán belül a helyszínen tudnának lenni, ha megtámadnának egy pártirodát. Kubatov szerint politikai ellenfeleik nem fognak válogatni az eszközökben, ezért arra kéri a tagokat, hogy alakítsák ki irodáik védelmét.
Vágólapra másolva!

"A Központi Hivatal védelmében várjuk azon Fidesz-tagok jelentkezését, akik a tegnapihoz hasonló agresszió esetén egy órán belül a helyszínen tudnak lenni" - áll egy pénteki levélben, melyet Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója küldött a pártnál e-mail címmel regisztrált szimpatizánsoknak. A levélről az Index számolt be. Kubatov az után írta meg körlevelét, hogy csütörtökön egy kisebb csoport megpróbálta elfoglalni a Fidesz székházát, hogy az alkotmánymódosítás ellen tiltakozzanak. Később több Fidesz-szimpatizáns is megjelent a székháznál.

"A jövőben minden Fidesz-iroda számíthat hasonló törvénytelen megmozdulásukra. Éppen ezért arra kérünk benneteket, hogy ennek megfelelően alakítsátok ki irodáitok biztonságos, de békés védelmét. Amint az tegnap is bebizonyosodott, politikai ellenfeleink nem fognak válogatni az eszközökben" - többek között ezt írta Kubatov Gábor.

A pártigazgató az akciót úgy írta le, hogy radikális diákok egy csoportja a megtámadta a Fidesz székházát, akiket az előre értesített baloldali újságírók kamerákkal kísérték. Kubatov szerint munkatársaik határozott fellépésének köszönhetően csak páran jutottak be. Azt írta, az aktivisták törtek-zúztak, bántalmazták a székház dolgozóit, többek között megrúgtak egy női munkatársat is, nem voltak tekintettel a ház idős dolgozóira sem, akik megrémültek a soha nem látott durvaság láttán. "Dokumentumok után kutatva elvitték a kukák tartalmát. A radikális fiatalok példátlan akciója törvénybe ütközik, birtokháborításnak minősül. A Fidesz, miközben megtehette volna, nem kérte a rendőrség beavatkozását (ezzel szemben 2006-ban a békés tüntetők szemét is kilőtték a rendőrök)" - írta.

A pártigazgató szerint a diákokat azok a jól ismert arcok vezették, akik az elmúlt hónapokban heccelték a magyar fiatalokat, és egyeztettek Bajnai Gordonnal is (a tüntetőkről itt olvashat bővebben). Az Index fideszes forrásoktól úgy értesült, hogy szerintük más közintézmények, akár magánlakások is célponttá válhatnak, ezért próbálnak készültséget kialakítani.