Csökkentenék Papcsák hatalmát Zuglóban

Vágólapra másolva!
Egy fideszes önkormányzati képviselő szerint Zuglóban a polgármesternek teljhatalma van, amelyet ideje csökkenteni. Papcsák Ferenc másfél hete összezördült a helyi fideszes képviselőkkel.
Vágólapra másolva!

Kezdeményezni fogják Papcsák Ferenc zuglói polgármester hivatali jogköreinek megvonását a csütörtökre tervezett testületi ülésen - értesült a Blikk. A lap beszélt egy fideszes önkormányzati képviselővel, aki azt mondta, Papcsáknak eddig teljhatalma volt Zuglóban, korlátozás nélkül csoportosíthatott át a költségvetési pénzekből, egy személyben döntött a közbeszerzésekről. Most, hogy az oktatás is hozzá került, tanácsos könnyíteni a terhein, és megvonni néhányat a feladatai közül - mondta.

A fideszes polgármester másfél héttel ezelőtt képviselőtársai elé tárta szavazásra a lerobbant Szőnyi úti BVSC-sporttelep ingyenes átvételének tervét. Az ötlet helyességéről a BVSC tiszteletbeli elnökeként is tevékenykedő Papcsák hiába győzködte a zuglói képviselőket, nem szavazták meg. Még a helyi Fidesz is leszavazta 8:7 arányban Papcsák javaslatát, aki ezt követően megvonta saját alpolgármestere, az oktatási ügyekért felelős Ferdinandy István jogköreit.