Bőrdzsekis figurák ólálkodtak a budapesti lövöldözés helyszínén

Vágólapra másolva!
Külföldiek lövöldöztek egy budapesti görög étteremben csütörtökön. A környékbeli boltosok szerint az étterem nem volt balhés hely, de gyakran láttak gyanús bőrdzsekis alakokat gyülekezni a környékén. A lövöldözés után a fegyveres kiszaladt az utcára, ahol elgázolta egy BMW.
Vágólapra másolva!

Egy vita után combon lőtt egy férfi egy másikat a VI. kerületben, a Podmaniczky utca és a Jókai utca sarkán lévő étteremben - közölte csütörtökön délután a rendőrség (az étterem honlapját itt találja). Egy görög étteremben veszett össze két külföldi, akik közül az egyik a Hvg.hu szerint egy albán állampolgárságú férfi, rálőtt a másikra, aki a combján sérült meg.

Az albán férfi a lövés után kiszaladt az utcára, ahol az étterem közelében elgázolta egy BMW. A sérülteket kórházba szállították. A rendőrség az utcát lezárta, a helyszínelés jelenleg is tart, az [origo] helyszíni tudósítója szerint az étteremben csak a helyszínelők vannak bent.

Az [origo]-nak a szomszédos étteremben azt mondták, hogy a lövöldözésből szinte semmit sem érzékeltek, csak azt látták, hogy egy fekvő emberért jön egy mentőautó. Azt mondták, semmilyen hasonló esemény nem történt a görög étteremben korábban, amely szerintük "nem balhés hely". Az egyik környékbeli boltban azt mondták, hogy az étterem előtti részen sokszor láttak fekete bőrdzsekis férfiakat - szerintük albánokat - gyülekezni. A boltos szerint 15 éve működik az étterem, és a forgalma elég gyér.

Egy vita után combon lőtt egy férfi egy másikat, majd az útra szaladt, ahol elütötte egy BMW - további képek a helyszínről a fotóra kattintva! Fotó: Szabó Balázs [origo]

Egy másik környékbeli boltos azt mondta, hogy lövést nem hallott, és csak azért jött ki az utcára, mert az étterem előtt 4-5, szerinte török férfi ordibált, közülük az egyik sántított. A közelben volt még két férfi, akik közül az egyik feküdt, több seb, horzsolás is látszott rajta, feltehetően őt ütötték el. A boltos szerint magyarul ordibáltak egymással. A boltos szerint ezután érkeztek a helyszínre a rendőrök, akik megmotozták a férfiakat, és miután az egyiküknél fegyvert találtak, kihívták a kommandósokat.


A boltos azt mondta, hallotta, hogy az egyik férfi azt mondta a rendőröknek, hogy először rá fogtak fegyvert, amit ő elvett a támadótól, majd önvédelemből lőtt. A boltos szerint napi rendszerességgel lehetett látni, hogy kisebb-nagyobb csoportok, szerinte albánok összegyűlnek az étterem előtt, és hangoskodnak, ami alapján ő azt gondolta, hogy "egy bűntanya az a hely".

A boltos arról is beszélt, hogy évente négyszer-ötször is előfordul, hogy két, 4-5 fős csoport egymást fenyegeti késekkel, és ordibálnak az étterem előtt, ahol kisebb verekedések is történtek már korábban. A férfi szerint arra is volt már példa, hogy napközben nagy mennyiségű pénzt pakoltak ki az ott álló kocsijaikra az ott állók.

Az [origo] tudósítója szerint az étterem üvegén keresztül lehet látni azt az asztalt, ahol a konfliktus kipattant. Legalábbis erről tanuskodik egy gyűrött abroszos asztal, amely mellett fel van döntve a szék, egy másik pedig félre van lökve.

Az Opten céginformációs adatbázis szerint létezik egy, az éttereméhez hasonló nevű, ugyanarra a címre bejegyzett cég, a Zorba Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. A cégben minősített többséget biztosító befolyása van egy görög nevű férfinak, de a különböző formákban 1994 óta létező cégben több görög tulajdonos is volt. A cég az elmúlt években néhány tízmilliós forgalmat bonyolított. Az [origo] megpróbálta elérni a görög férfit, akinek ki van kapcsolva a telefonja.