Zolika megszületett

Vágólapra másolva!
A hóvihar kellős közepén indult meg a szülés egy bodajki nőnél, akit a tűzoltók és a mentők segítségével, a MÁV külön mozdonyával tudtak kórházba vinni. Zolika reggelre megszületett.
Vágólapra másolva!

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n közölte a jó hírt, hogy a viszontagságok ellenére megszületett az a kisfiú, akinek az édesanyját csak nagy nehezen sikerült kórházba szállítani az éjjel Bodajkról.

A bodajki kismama magzata farfekvéses volt, tegnap este indult meg a szülés nála, a szélsőséges időjárás miatt viszont nem tudott elindulni a kórházba. A mentőegységek több irányból indultak el, de a katasztrófavédők, a rendőrség és a MÁV segítségére is szükség volt.

Végül a Katasztrófavédelem Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó Egysége szállította a vajúdó nőt a bodajki vasútállomásra, ahonnan a MÁV egyik mozdonya vitte Székesfehérvárra. A megyeszékhelyi vasútállomáson már mentőautó várta, és azonnal a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállította.

A kismama 07 óra 37 perckor császármetszéssel hozta világra egészséges fiúgyermekét, aki 2800 grammal, 50 centiméterrel született, és a Zoltán nevet kapta. A kisfiú és az anyukája is jól vannak.