35 ezer helyen még mindig nincs áram

Vágólapra másolva!
Folyamatosan csökken az áram nélkül maradt települések száma, de hatvanhat településen egyáltalán vagy részben nincs áramszolgáltatás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap reggel. Az áramszünet 35 ezer fogyasztót érint.
Vágólapra másolva!

Az E.ON által szolgáltatott adatok alapján az üzemzavar több mint 35 ezer fogyasztói helyet érint, amely több mint tízezerrel kevesebb a szombat este közölt adatoknál. A helyreállítás során előfordult, hogy az adott településre már visszakapcsolták az áramot, azonban a kisfeszültségű hálózat hibája miatt a lakosság mégsem volt ellátva - mondta Takács Judit katasztrófavédelmi szóvivő.

A megye valamennyi településén megoldották a vízellátás és a szennyvízelvezetés problémáit. Az összesen 83 melegedőhelyet 765-en keresték fel a rendkívüli időjárás kezdete óta, és nyolc embernek volt szüksége elhelyezésre - ismertette a hadnagy.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a Nyíregyháza-Záhony és a Nyíregyháza-Szerencs vasútvonalon dízelmozdonyok vontatják a szerelvényeket. A vonatok csökkentett számmal, de szállítják az utasokat - tette hozzá Takács Judit.

A megye tűzoltóit az elmúlt huszonnégy órában legtöbbször árokba csúszott járművekhez, valamint úttestre dőlt, leszakadt faágak eltávolításához riasztották.