Vágólapra másolva!
Nagykálló és Ibrány járásban kedden sem lesz tanítás az iskolákban az áramkimaradás miatt. Az áramszolgáltató folyamatosan dolgozik a helyreállításon, de még nem végeztek.
Vágólapra másolva!

Megállás nélkül dolgozik az áramellátási problémákkal küzdő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az energiaszolgáltató, a katasztrófavédelem, a HUNOR mentőcsoport és a Pilis Mentőcsoport segítségével. A mentőcsoportok a nehezen megközelíthető helyeken terepjáró, kétéltű, lánctalpas járművekkel, valamint quadokkal segítettek a helyreállító munkálatokban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Tizenegy településen kellett elvégezni helyreállító munkákat, 55 aggregátort indítottak be az áram nélkül maradt településeken. Nyíregyháza és Kemecse járás településein keddtől megint van tanítás az iskolákban, de Nagykálló és Ibrány járásban egyelőre nem.

A Magyar Honvédség 12 településen - Tiszarád, Buj, Vasmegyer, Újdombrád, Beszterec, Gégény, Sényő, Kék, Székely, Nyíribrony, Szabolcs, Tiszanagyfalu-Virányos - ötezer embernek kétszer biztosított meleg ételt, tíz lánctalpas jármű pedig az áramszolgáltatás helyreállításában segített.